Maatschappelijke
verantwoordelijk­heid

Reductie van CO2 uitstoot

De metaalrecyclingbranche realiseert een enorme reductie van de CO2-uitstoot. Door het gebruik van secundaire grondstoffen wordt alleen al bij ferro, aluminium en koper jaarlijks 572 miljoen ton CO2 gereduceerd!

Door de terugkeer van de afgedankte materialen in de kringloop worden recyclingpercentages behaald van meer dan 90%. De gehele branche beperkt zo het delven van steeds schaarser wordende primaire grondstoffen. Daarnaast is er bij recycling van metalen een enorme energiebesparing t.o.v. het inzetten van primaire grondstoffen. Hier vind je het uitgebreide rapport (Report on the environmental benefits of recycling) van de BIR.

Urban mining

Het terugwinnen van grondstoffen uit afgedankte materialen noemen we Urban mining. Doordat Limburg Recycling waar mogelijk direct van de bron naar de eindbestemming rijdt, beperken we de directe uitstoot en vervuiling door onnodige transporten en handling.

Omdat we materialen zo zuiver en zo hoog mogelijk in de keten proberen in te zetten, ontvangt de leverancier een betere opbrengst en is er zo min mogelijk verlies van grondstoffen. Limburg Recycling is dan ook met recht een URBAN MINING company.

T-shirts voor het goede doel

Deze shirts zijn ontwikkeld dóór en vóór mannen van staal. Dus ook van zware kwaliteit met stoere prints. We sloegen de plank daarmee nog raker dan verwacht, want ook buiten de recyclingbranche blijken de shirts ongekend populair en werd het dus meer dan een ludieke actie om een goed doel te steunen. De shirts kosten € 24,95, waarvan voor elk exemplaar € 10,00 euro aan onderstaand goede doel wordt gedoneerd. Wilt u dit model? Bestel dan snel want de oplage is gelimiteerd.

Goede doelen

Bij Limburg Recycling hebben wij er dit jaar voor gekozen ons budget voor relatiegeschenken te doneren aan 4 hartverwarmende initiatieven:
Stichting ALS (via Serious Request)
Voedselbanken Nederland
Make a Wish
KWF Kankerbestrijding
Stichting Kinderhulp Deze organisaties zetten zich in, hen te helpen die het momenteel nodig hebben. Hulp die onontbeerlijk is, zeker in deze tijd waar iedereen wel een steuntje in de rug kan gebruiken.