Wie zijn wij?

Oudijzer handel Limburg

Uw rotsvaste partner in de volumehandel van secundaire grondstoffen en bijproducten

Als zelfstandig onderneming is Limburg Recycling graag uw rotsvaste partner in de volumehandel van secundaire grondstoffen en bijproducten voor voornamelijk staalfabrieken en gieterijen. Gevestigd in Helden (bij Venlo), centraal gelegen voor relaties in Duitsland, Nederland en België, hebben we reeds meer dan 25 jaar ervaring in de recyclingbranche . We verhandelen en bemiddelen jaarlijks tussen de 80.000 en 100.000 mt aan secundaire grondstoffen. En hoewel ons handelsnetwerk zich hoofdzakelijk binnen Europa bevindt, zijn er ook enkele handelspartners in Azië en het Midden-Oosten die op Limburg Recycling bouwen. De productenportefeuille van Limburg Recycling dekt een breed scala aan vuilverbrandingsschroot, bijproducten, gieterijkwaliteiten en overige ferro en non-ferro kwaliteiten.

Voordelen vruchtbare samenwerking

We streven naar een hechte samenwerking met wederzijdse voordelen op het gebied van onze kernactiviteit: de handel in bulkvolumes secundaire grondstoffen en bijproducten voor gieterijen en staalfabrieken en aanverwante eindverwerkende industrie.

De toegevoegde waarde van Limburg Recycling is de unieke en krachtige positie in de recyclingbranche. Wij hebben namelijk een direct samenwerkingsverband met eindverwerkers zoals staalfabrieken, gieterijen, smelters, raffinaderijen, vuilverbrandingsovens en gespecialiseerde metaalrecyclingbedrijven. Onze relaties profiteren direct van deze korte lijnen. Van afvalstof tot aan secundaire grondstof en uiteindelijk tot een nieuw product. Benieuwd naar onze werkwijze? Neem contact met ons op!

Transparante marktprijzen met individuele concepten

De continu fluctuerende marktprijzen volgen wij voortdurend. Om een marktconforme prijs voor uw materialen voor een langere termijn te garanderen, bieden wij maatwerk. Met indien gewenst koppelingen aan de indexen en sliding scales zoals de MFR-index, BDSV index, de Tijd, L’echo, etc. kunnen we u zekerheid bieden voor de toekomst.

Investeren voor de lange termijn

Wij nemen graag uitgebreid de tijd voor onze relaties. Met een team van ervaren professionals nemen we de meest gevarieerde aanvragen en opdrachten in behandeling. Wij streven hierbij naar strategische en langdurige samenwerking.