Wat doen wij?

Gerenommeerd
(groot)handelaar en
makelaar van secundaire
grondstoffen en
bijproducten

Limburg Recycling is in de recyclingbranche een gerenommeerd groothandelaar en makelaar van secundaire grondstoffen en bijproducten. Het zwaartepunt bij het in grote volumes verhandelen van ferro- en non-ferro metalen ligt op de handel in staalwerk en gieterijkwaliteiten. Onze opgebouwde specifieke kennis en ervaring bij zowel de vaste terugkerende stromen als bij de complexe materiaalverwerking is daarbij onmisbaar.

Kwaliteitsbehoud en kostenreductie

In de afgelopen decennia hebben wij een uitgebreid netwerk opgebouwd tot en met de laatste stap in de recyclingcirkel waarin wij afval ombuigen van secundaire grondstof naar product. Deze unieke link stelt Limburg Recycling in staat een groot deel van de secundaire grondstoffen direct te leveren aan raffinaderijen, smelters, gieterijen, staalfabrieken, etc.

De korte lijn naar de producenten zorgt voor directe afstemming over het behoud van de kwaliteit van de secundaire grondstoffen met het oog op de verdere verwerking. Dit resulteert in kwalitatief hoogwaardige secundaire grondstoffen en een optimale kostenbesparing. Benieuwd naar wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Complexe uitdagingen

Limburg Recycling beschikt over ruime kennis en ervaring om complexe vraagstukken over inzameling, verwerking en afzet van secundaire grondstoffen en bijproducten op te lossen. Voor materialen die lastig verwerkt of afgezet kunnen worden, vinden wij vaak nog een zuivere ongemengde eindbestemming. Doorgaans realiseren we hierdoor een hogere opbrengst voor de leverancier en minder verlies van waardevolle secundaire grondstoffen.

Verzorgen van de logistiek

Transportplanning is al jaren een belangrijke slagader in onze business. Ook hier staat kostenreductie, snelheid, flexibiliteit en behoud van kwaliteit centraal. We hebben dan ook uitgebreide ervaring met de formaliteiten, transportmogelijkheden, kosten, routes, etc. Kennis van uiteenlopende mogelijkheden ├ęn onmogelijkheden en de alternatieven daarvoor is ruimschoots aanwezig.