Met welke materialen
kunt u bij ons terecht?

Vuilverbrandingsschroot, gieterijschroot,
bandendraad & meer

Afvalstromen, secundaire grondstoffen & bijproducten

Limburg Recycling heeft als kernactiviteit de handel in gieterij- en staalwerkkwaliteiten. Daarnaast richten we ons ook op specifieke andere kwaliteiten op het gebied van non-ferro en elektronica.

Ferro-metalen

Als groothandelaar koopt Limburg Recycling ferro metalen onder andere bij de schroothandel en gespecialiseerde recyclingbedrijven en verkoopt deze aan staalfabrieken en gieterijen. Wij richten ons met name op bijzondere kwaliteiten.

Bandendraad

Ferro-draad afkomstig van het schredderen en granuleren van auto- en vrachtwagenbanden met een vervuiling van minder dan 5%.

Vuilverbrandingsschroot

Ferro fracties afkomstig van een Afval- Verbrandingsinstallatie (AVI), Afval Energie Centrale (AEC) en/of AVI/AEC bodemassenopwerkers.

Gieterrijkwaliteit

Dieptrek-pakketten 30x30cm of 40×40 cm, galva pakketten 40×40 cm, gietijzer, remschijven, rails, mangaanarme decoil-frieten, etc.

Staalwerkslakken &
gieterijslakken

Ferro slakken afkomstig van gieterijen, staalfabrieken of steenwolfabrikanten. Deze kunnen voorkomen met verhoogd zwavel en fosfor en in verschillende afmetingen.

Ferro fines

Walshuid, lasslakken, zeeffracties van bodempartijen (Wagonkehricht), ferro uit de bodemreiniging of andere kleinere ferro-fracties.

Draaisels/boorsels

Draailingen of boorsels van ferro-legeringen.

Blik

Post-consumer blik/deksels of nieuw vertind blik, in alle vormen en maten, schoon of vervuild met ander verpakkingsmateriaal.

Iets anders?

Staat uw materiaal er niet tussen? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Non-ferro metalen

Limburg Recycling handelt alleen in bepaalde specifieke non-ferro metalen zoals shredder metalen en metalen uit vuilverbrandingsinstallaties.

RVS/non-ferro
vuilverbrandingsschroot

RVS dat handmatig gesorteerd is bij de AVI/AEC bodemassenopwerkers. Wij kunnen ook vervuilde RVS stromen verwerken.

Koper ankers

Koper ankers (elektromotoren en trafo’s) met een koperpercentage tussen 12 en 15%, die handmatig gesorteerd zijn bij de AVI/AEC bodemassenopwerkers.

Schredder ankers

Ankers (elektromotoren en trafo’s) afkomstig van autoshredders of elektronicashredders. Handmatig gesorteerd of machinaal gescheiden met vervuiling.

Gemengde schreddermetalen

Gemengde metaalfractie afkomstig van shredderinstallaties of na-scheiding van shredderinstallaties voor schroot en elektronica. Edelmetaalhoudende metalen inbegrepen.